Chardonnay

Chardonnay

Description

Квалитетно бело суво вино со сјајна жолта боја, со изразени нијанси на зелено. Вкусот плени со овошни ароми на зелено јаболко, круша и лозарска праска. Се служи на температура 8 – 12°C, како аперитив, со јадења од риба и бело месо, како и со десерти.

Chardonnay
Scroll to top