Skovin Sparkling Wine

Skovin Sparkling Wine

Category:

Description

Пенливото вино на Сковин е добиено од сортата Шардоне по традиционална метода. Процесот на производство трае две и повеќе години, за кое време виното ги добива карактеристиките на пенливо вино. Моментите кога безброј меурчиња се издвојуваат од дното на чашата и како ситни перли се ослободуваат и разлеваат по површината на виното, со својата бројност ни го свртуваат вниманието, затоа овој момент го нарекуваме ”игра на перлите.“

Се служи оладено, на температура 4-6 °С од аператив до десерт.

Skovin Sparkling Wine
Scroll to top