Syrah-Cabernet

Syrah-Cabernet

Category:

Description

Квалитетно суво црвено вино, куве од сортите сира и каберне совињон. Овие две благородни сорти грозје одгледани на јужните падини на Водно даваат вино со единствен стил. Структурата на каберне и богатството на овошната и зачинската арома на сира, го прават ова вино исклучително богато, полно, питко, привлечно и вистинско искушение за усните. Се служи на температура 16 – 18°C со говедско, јагнешко и паткино месо.

Syrah-Cabernet
Scroll to top