Merlot

Merlot

Description

Квалитетно суво црвено вино со жива рубиново црвена боја. Се одликува со силно изразени ароми на рибизла и капина. Меко е и хармонично. Се служи на температура 16 – 18 °C, со разни ферментирани сирења, лесни јадења од црвено месо, како и со десерти.

Merlot
Scroll to top