Markov Manastir

Markov Manastir

Category:

Description

Mакедонско врвно суво црвено вино добиено од селектирано грозје од сортата вранец, од сопствените лозови насади во локалитетот Маркова Река. Со мирис и вкус потсетува на ситно зрнесто овошје проследено со богатството на екстракт и слатки танини, кои го прават ова вино врвно, моќно и незаменливо. Се служи на температура 18-20°С со печено свинско и димено месо.

Markov Manastir
Scroll to top