Macedonian Red

Macedonian Red

Category:

Description

Квалитетно црвено вино добиено со купажа на различни сорти црно грозје со потекло од Скопското виногорје. Умерено полно, со дистинктивно буке, пријатни киселини и нежна опорост. Аромата потсетува на ситно зрнесто црвено овошје. Се служи на собна температура со свинско печено и дивеч. Се служи на температура 15-18°С.

Macedonian Red
Scroll to top