Kale

Kale

Category:

Description

Квалитетно суво црвено вино, куве од сортите мерло, каберне совињон и вранец.Се одликува со интензивна црвена боја, прекрасна комплексна арома, добро избалансиран мирис на цвеќиња со нијанси на капина, малина и рибизла и перфектно избалансиран долготраен вкус. Се служи на температура 16 – 18ºC со јагнешко месо, печено свинско, телешко и димено месо.

Kale
Scroll to top