Ракии

Оваа линија опфаќа два производа: ракијата Марков манастир и Жолта ракија ,,СКУПИ,,.
Ракијата Марков Манастир е добиена со дестилација на вино во аламбик апарати за дестилација, со капацитет од 500литри. Малиот капацитет на апаратот дава високо квалитетен дестилат, кој потоа се типизира и одлежува во дрвени буриња.
Жолтата ракија е нов производ, добиен содестилација на вино и претставува жесток пијалок со пријатна јачина и добар баланс.

Showing all 5 results

 • Markov Manastir

  Добиена е со ферментација на зрело и внимателно селектирано грозје од повеќе видови. Созревана е четири години во дрвени буриња. Пријатна и питка со дискретен и лежерен мирис на даб. Со гордост Ви ја препорачуваме на Вашите трпези.

 • Skupi ŽOLTA

  Жолта ракија е специјална купажа на одлежани дестилати произведени од неароматни локални сорти грозје. Ракија со златно жолта боја. Богато буке со комплексна и добро балансирана арома, ноти на сушени плодови, цимет, ванила и темно чоколадо. Вкусот е кремав, сочен со доминација на слатки зачини, сушени плодови, ванила и темно чоколадо.

 • Skovin Special

  Нашата ѕвезда Skovin Special е ракија со специфичен карактер. Низ сиве овие години, инспирирани од традиционалните рецепти е усовршена до перфекција. Овој златен оган Ве носи до уживање каде ке заборавите на другите пијалоци. Моќно делува, ги опушта мускулите, го стоплува срцето и ја воздигнува душата. Ваш идеален пријател кога сте осамени, перфектен во друштво и неверојтен кога се споделува со љубов. Длабока златно килибарена боја. Суптилно и комплексно со ноти на суви овошја, сува смоква, путер, ванила и темно чоколадо. Вкусот е кремав со доминација на слатки зачини, суво овошје, ванила, карамел и темно чоколадо.

 • Zolta

  Жолта ракија Претставува производ добиен исклучиво со дестилација на вино. Се одликува со средна јачина и интензивно жолта боја. Питка е и ароматична. Се служи на температура 10-12 °C, како аперитив или дижестив.

 • Markov Manastir

  Добиена е со ферментација на зрело и внимателно селектирано грозје од повеќе видови. Созревана е четири години во дрвени буриња. Пријатна и питка со дискретен и лежерен мирис на даб. Со гордост Ви ја препорачуваме на Вашите трпези.

Scroll to top