Varieties Selection

Оваа линија на вина е со најголем број и карактеристика на овие вина е што се сортни. Тоа значи произведени од една сорта на грозје. Вината во оваа линија се со стандарден квалитет независно до годината на берба и го отсликуваат скопското поднебје со сите негови карактеристики. Се одликуваат со типичност за сортата од која се произведени.
Вината во оваа линија се во полнење од 0.75, стаклено шише, со плутена тапа.
Во оваа линија се застапени 3 бели типови на вино Шардоне, Траминец и Мускат, едно розе вино, произведено од сортата Каберне совиоњн и 4 црвени вина, Вранец, Мерло, Каберне совињон и Совињон бланк
Дел од вина, како Шардоне, Мускат, Траминец, Вранец можат да се најдат и во полнење од 0.1875 лит.

Showing all 7 results

 • Вранец

  Квалитетно суво црвено вино со изразена рубиново црвена боја со виолетови нијанси. Се одликува со арома на шумски плодови и зрнесто овошје, богат екстракт и мек кадифен завршок. Се служи на температура 16 – 18°C, со печено месо и дивеч.

 • Каберне Сувињон

  Квалитетно суво црвено вино со изразена рубиново црвена боја со виолетови нијанси. Се одликува со арома на шумски плодови и зрнесто овошје, богат екстракт и мек кадифен завршок. Се служи на температура 16 – 18°C, со печено месо и дивеч.

 • Мерло

  Квалитетно суво црвено вино со жива рубиново црвена боја. Се одликува со силно изразени ароми на рибизла и капина. Меко е и хармонично. Се служи на температура 16 - 18 °C, со разни ферментирани сирења, лесни јадења од црвено месо, како и со десерти.

 • Мускат

  Квалитетно бело полусуво вино со жолто-зеленкаста боја. Се одликува со изразени овошни и цветни ароми и хербални ноти. Се служи на температура 8 – 12°C, како аперитив, или уште подобро, со десерти.

 • Розе

  Квалитетно суво розе вино, добиено по технологија за бели вина од сортата каберне совињон. Мирисот е овошен, со ароми на малина и јагода. На вкус виното е овошно, свежо и хармонично, со извесна слаткаста арома. Се служи на температура 08 – 12◦C

 • Траминец

  Квалитетно бело суво вино со жолто-зеленкаста боја. Се одликува со комплексен мирис кој претставува буке од овошни ароми, како круша, праска и хербални мириси. Се служи на температура 8 – 12°C, како аперитив, со јадења од бело месо и риба, како и со десерти.

 • Шардоне

  Квалитетно бело суво вино со сјајна жолта боја, со изразени нијанси на зелено. Вкусот плени со овошни ароми на зелено јаболко, круша и лозарска праска. Се служи на температура 8 – 12°C, како аперитив, со јадења од риба и бело месо, како и со десерти.

Scroll to top