Bag in box line

Во чекор со современиот и брз начин на живот, винарија Сковин излезе со практично пакување на виното т.н. фамилијарно пакување од 3л. Пакувањето е наменето за домашна употреба, но и за ресторани и кафулиња. Пакувањето овозможува виното да биде целосно заштитено од оксидација и долго ја зачувува свежината.

Showing all 2 results

  • Суво бело вино

    Квалитетно суво бело вино произведено со купажирање на бели сорти од Скопското виногорје. Питко и свежо со светложолтеникава боја, хармоничен вкус и богата овошна арома. Пријатно е и кога се пие само, но одлично се сложува со месо од живина, салати и морска храна. Најдобро е на температура 10-12°C.

  • Црвено Вино

    Квалитетно црвено вино добиено со купажа на различни сорти црно грозје со потекло од Скопското виногорје. Умерено полно, со дистинктивно буке, пријатни киселини и нежна опорост. Аромата потсетува на ситно зрнесто црвено овошје. Се служи на собна температура со свинско печено и дивеч.

Scroll to top