Ракии

Оваа линија опфаќа два производа: ракијата Марков манастир и Жолта ракија ,,СКУПИ,,.
Ракијата Марков Манастир е добиена со дестилација на вино во аламбик апарати за дестилација, со капацитет од 500литри.Малиот капацитет на апаратот дава високо квалитетен дестилат, кој потоа се типизира и одлежува во дрвени буриња.
Жолтата ракија е нов производ, добиен содестилација на вино и претставува жесток пијалок со пријатна јачина и добар баланс.

Showing all 10 results

 • Markov Manastir

  Markov Manastir is rakija produced from estate grown grapes, carefully selected, fermented and distillated. The distillate is pure, expressing the aromas of the grape, vanilla, cocconat and cinamon from the oak. Our excellent premium rakia Markov Manastir is with pale amber color, has distinctive vanilla and cocconat aromas. Finishes with a lightly sweet powdered sugar and creamy taste long lingering on the back of the palate. Nice oily texture when served ice cold. It is served at temperature of 10-12ºC, as aperitif or digestive.

 • Марков Манастир

  Добиена е со ферментација на зрело и внимателно селектирано грозје од повеќе видови. Созревана е четири години во дрвени буриња. Пријатна и питка со дискретен и лежерен мирис на даб. Со гордост Ви ја препорачуваме на Вашите трпези.

 • Skupi

  Our exellent premium brandy "Grape rakija" is a special blend of aged distillates produced from non-aromatic local grape varieties. Rakija with a rich golden-yellow color. It has a rich bouquet of complex and well-balanced aroma including notes of dried fruit, cinnamon, vanilla and dark chocolate. The taste is creamy, juicy with a predominance of sweet spices, dried fruits, vanilla and dark chocolate. It is served at temperature of 10-12ºC, as aperitif or digestive.

 • Скупи

  Жолта ракија е специјална купажа на одлежани дестилати произведени од неароматни локални сорти грозје. Ракија со златно жолта боја. Богато буке со комплексна и добро балансирана арома, ноти на сушени плодови, цимет, ванила и темно чоколадо. Вкусот е кремав, сочен со доминација на слатки зачини, сушени плодови, ванила и темно чоколадо.

 • Skovin Special

  Our Star Skovin Special Is rakia with a strong character. Inspired by traditional recipes and perfected by years of experience. The golden-fire is a drink that will make you forget all other drinks. The powerful drink relaxes the muscles, melt the heart and uplifts the soul. It is a magnificent friend when you feel lonely, delicious to taste with friends and incredible to enjoy with love person. Clear deep golden amber. Subtle and complex with notes of dried fruits, dried fig, butterscotch, vanilla and dark chocolate. The taste is creamy, with a predominance of sweet spices, dried fruits, vanilla, caramel and dark chocolate. It is served at temperature of 10-12ºC, as aperitif or digestive.

 • Сковин Спешл

  Нашата ѕвезда Skovin Special е ракија со специфичен карактер. Низ сиве овие години, инспирирани од традиционалните рецепти е усовршена до перфекција. Овој златен оган Ве носи до уживање каде ке заборавите на другите пијалоци. Моќно делува, ги опушта мускулите, го стоплува срцето и ја воздигнува душата. Ваш идеален пријател кога сте осамени, перфектен во друштво и неверојтен кога се споделува со љубов. Длабока златно килибарена боја. Суптилно и комплексно со ноти на суви овошја, сува смоква, путер, ванила и темно чоколадо. Вкусот е кремав со доминација на слатки зачини, суво овошје, ванила, карамел и темно чоколадо.

 • Zolta

  Our exellent premium brandy "Grape rakija" is a special blend of aged distillates produced from non-aromatic local grape varieties. Rakija with a rich golden-yellow color. It has a rich bouquet of complex and well-balanced aroma including notes of dried fruit, cinnamon, vanilla and dark chocolate. The taste is creamy, juicy with a predominance of sweet spices, dried fruits, vanilla and dark chocolate.

 • Жолта

  Жолта ракија Претставува производ добиен исклучиво со дестилација на вино. Се одликува со средна јачина и интензивно жолта боја. Питка е и ароматична. Се служи на температура 10-12 °C, како аперитив или дижестив.

 • Markov Manastir

  Markov Manastir is rakija produced from estate grown grapes, carefully selected, fermented and distillated. The distillate is pure, expressing the aromas of the grape, vanilla, cocconat and cinamon from the oak. Our excellent premium rakia Markov Manastir is with pale amber color, has distinctive vanilla and cocconat aromas. Finishes with a lightly sweet powdered sugar and creamy taste long lingering on the back of the palate. Nice oily texture when served ice cold.

 • Марков Манастир

  Добиена е со ферментација на зрело и внимателно селектирано грозје од повеќе видови. Созревана е четири години во дрвени буриња. Пријатна и питка со дискретен и лежерен мирис на даб. Со гордост Ви ја препорачуваме на Вашите трпези.

Scroll to top