Пазари и пласмани

Најголем дел од своето вино Сковин го пласира во регионот и на пазарите од Европската Унија. Други знaчајни пазари на Сковин се и оние на Далечниот Исток, како Русија, Јапонија и Кина, со кои има воспоставено долгорочна соработка, а извезеното количество во овие земји од година во година сè повеќе се зголемува. Вината на Сковин можат да се најдат и во прекуокеанските земји, како Австралија, Канада и САД. 

 

Официјални дистрибутери на ВВ Сковин:

 

Serbia

 

 

 

 

 

ConBartex Bartol Sp. z.o.o

Tim 99 Distribution d.o.o.

 

 

 

 

Paproc 111
Ul. Milorada Jovanovica br.5

 

 

 

 

64 - 300 Nowy Tomysl
11030 Beograd - Srbija 

 

 

 

 

Poland
tim99@eunet.rs

 

 

 

 

 
www.tim99.net

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Slovenia

 

 

 

 

 

Mabit Trgovina DOO

 

 

 

 

Crna Gora/Мontenegro

Nove Fuzine 33 

 

 

 

 

Expo Commerce DOO
1000 Ljubljana 

 

 

 

 

Industrijska zona bb, Kotor
Slovenija  

 

 

 

 

Montenegro
 

 

 

 

 

 
MV Vasiljkovic - Brazilija DOO

 

 

 

 

KG Zelina DOO
Vesnik Mira br:14

 

 

 

 

M.Baracha 4a,
37000 Krusevac

 

 

 

 

10380 Sv.Ivan Zelina  
Srbija

 

 

 

 

Hrvatska  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bosna & Hercegovina

 

 

Franz Hauswirth Ges.m.b.H

 

Venera d.o.o.

 

 

 

 

Industriestrabe 1
Blagoja Parovića bb, 

 

 

 

 

A-2421 Kittsee
78000 Banja Luka

 

 

 

 

Austria  
Tel. +387 (0)51 388 972

 

 

 

 

   
Fax. +387 (0)51 388 973

 

 

 

 

 
www.venera.ba

 

 

 

 

   
             

Germany

         Kanematsu Corporation  
 Wein-und Sektkellerei Ostrau GmbH          2-1 Shibaura 1 - Shome Minato - Ku  
Ringstrabe 2, D-04749 Ostrau/Sahonoy          Tokyo 105-8005  
Germany          Japan